25 Aug

Produsul lunii: Izolatiile termice flexibile

Izolatiile termice demontabile (flexibile) sunt concepute pentru a elimina pierderile de putere ale echipamentelor din instalatiile de abur sau agent termic (filtre, robineti, oale de condens etc.) si pentru mentinenerea unei temperaturi constante in instalatie. Acestea sunt gandite pentru a inlocui cu succes carcasele metalice captusite cu vata minerala, folosite in anumite cazuri, pentru a izola componentele unei instalatii.

Izolatiile flexibile, produse de Robomatic in atelierul propriu, sunt recomandate pentru protectia robinetilor, valvelor, vanelor, nivelelor cu bypass etc impotriva inghetului, dovedindu-si din plin eficienta din punct de vedere energetic de-a lungul timpului. Acestea sunt rezistente la temperaturi inalte, se pot realiza in aproape orice forma si pot indeplini si cele mai exigente criterii (temperaturi de expunere inalte, dimensiuni particulare ale elementelor care necesita izolatie).  

Folosirea acestui tip de izolatie asigura manevrarea usoara a elementelor expuse conditiilor meteo extreme pe timpul iernii. Sunt demontabile si refolosibile, se monteaza/demonteaza rapid, nu se deterioreaza in timpul exploatarii si demontarii si au durata de serviciu mult mai mare decat izolatiile conventionale

Modul de confectionare previne aglomerarea si tasarea vatei minerale, pastrand performanta izolatiei. Se personalizeaza in functie de temperaturile la care sunt expuse. Pentru mai multe infomatii despre izolatiile flexibile pentru temperaturi < 250°C puteti accesa: https://robomatic.eu/izolatii-pentru-temperaturi/, iar pentru a afla mai multe despre izolatiile pentru temperaturi  <600֯C consultati https://robomatic.eu/izolatii-pentru-temperaturi-2/.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*