29 Sep

Produsul lunii: Traductoare de presiune si presostate de la Huba Control

Gestionarea fluidelor (apa, ulei, aer, gaz metan etc.) nu este posibila fara controlul parametrilor functionali specifici, presiunea fiind cel mai important dintre acestia. Masurarea presiunii si a parmetrilor asociati (precum presiunea diferentiala si nivelul), se realizeaza cu ajutorul unor echipamente moderne de tipul traductoarelor de presiune si al presostatelor.

Traductoarele de presiune sau traductoarele de presiune diferentiala, masoara acesti parametrii oferind, la iesire, un semnal electric proportional cu presiunea sau cu presiunea diferentiala. Presostatele sau presostatele diferentiale genereaza, la iesire, un semnal electric de tip totul sau nimic, atunci cand parametrul monitorizat (presiunea sau presiunea diferentiala) depaseste, in sens crescator sau in sens descrescator, limitele fixate. 

Fondata in Elvetia, cu 75 de ani in urma, firma Huba Control s-a specializat in fabricarea de traductoare de presiune, reusind sa acopere practic toata gama de astfel de echipamente.

Produsele firmei Huba Control se regasesc intr-o gama foarte larga de aplicatii, incepand de la aparatura electrocasnica (masini de spalat, aparate de aer conditionat), pana la instalatii industriale (centrale termice, instalatii frigorifice) si instalatii de presiuni foarte mari (actionari hidraulice).

Cum functioneaza?

Masurarea presiunii se realizeaza prin masurarea fortei care, actionand asupra unei membrane, pe o suprafata data, o deformeaza. In cazul traductoarelor, aceasta membrana este formata dintr-o pelicula ceramica pe care sunt depuse elemente piezorezistive. In cazul presostatelor mecanice, este vorba despre o membrana metalica.

Performante

            Principalii parametrii tehnici ai traductoarelor de presiune si ai presostatelor fabricate de firma Huba Control, pot fi selectati de catre client. Astfel, se pot alege: domeniul de masurare, semnalul de iesire, tipul conexiunii mecanice la proces, tipul conexiunii electrice, prezenta unui afisaj local, mediul de lucru (normal sau cu pericol de explozie) etc.

Traductoare de nivel

            Firma Huba Control realizeaza si traductoare de nivel de tip hidrostatic. Acestea functioneaza pe principiul masurarii presiunii exercitate de coloana de lichid aflata deasupra traductorului. Mai multe detalii despre aceste echipamente gasiti aici: https://www.hubacontrol.com/en/

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*