Izolatii termice flexibile

Cu peste 15 ani de experienta in domeniu, specialistii in eficienta energetica din cadrul societatii Robomatic ofera solutia de izolatii termice flexibile potrivita nevoilor si instalatiei clientilor. Izolatiile sunt confectionate de personalul dedicat Robomatic, in atelierul propriu. Acest lucru reprezinta garantul calitatii izolatiilor termice oferite de catre societate clientilor sai.

Principalele caracteristici ale acestor solutii sunt:

  • izolatiile flexibile Robomatic sunt recomandate pentru protectia robinetilor, valvelor si a vanelor impotriva pierderilor de caldura
  • asigura manevrarea usoara a elementelor expuse conditiilor meteo extreme pe timpul iernii
  • sunt demontabile si refolosibile
  • nu se deterioreaza in timpul exploatarii si demontarii
  • au durata de serviciu mult mai mare decat izolatiile conventionale
  • la exterior sunt confectionate din Temtex™, un material brevetat de catre producatorul Temati BV Olanda, care este fabricat din fibra de sticla si are proprietati ignifuge. In functie de aplicatie, materialul poate fi acoperit cu silicon sau teflon.
  • la interior, jachetele contin vata minerala sau vata ceramica
  • modul de confectionare previne aglomerarea si tasarea vatei minerale, pastrand performanta izolatiei
Proiect demo de izolatii termice pentru un parc de rezervoare ce apartine celui mai mare producator de petrol si gaze din Romania
Proiect demo de izolatii termice pentru un parc de rezervoare ce apartine celui mai mare producator de petrol si gaze din Romania
Izolatii termice realizate pentru un client din domeniul naval

Q&AIntrebari si raspunsuri despre izolatiile flexibile Robomatic

1. Ce sunt izolatiile flexibile Robomatic?

Izolatiile flexibile sunt saltele de izolatie, formate din vata minerala la interior, acoperite cu un strat textil ignifug numit Temtex™ si cusute cu ata speciala pentru proiecte industriale (kevlar®, ata de cusut cu fir de inox, ata de cusut acoperita cu teflon, ata de cusut acoperita cu poliuretan).

2. Ce sunt izolatiile demontabile?

Izolatiile demontabile sunt materiale izolante proiectate si produse pentru instalare si indepartare frecventa. Acestea vin sub forma de jachete de izolatie detasabile, prinse cu sfoara sau arici de jur imprejurul elementelor din instalatie care necesita izolatia.  Aceste tipuri de elemente de fixare permit instalarea si demontarea usoara si rapida.

3. Care este principalul mod de utilizare a saltelelor de izolatie?

Saltelele de izolatie sunt folosite in special in aplicatii care necesita intretinere si interventie frecventa. De exemplu, aceste izolatii se pot folosi cu succes pentru valve si robineti in fabrici de bere, fabrici de componente auto, sau in centrale electrice. Echipele de intretinere din aceste locuri trebuie sa intervina asupra acestor elemente in mod frecvent si, pentru a putea avea acces la ele, demonteaza cu usurinta izolatiile din jurul robinetilor si valvelor. Dupa demontare, izolatia trebuie depozitata intr-un loc sigur pe tot parcursul interventiei la element, pentru a preveni deteriorarea acesteia.

4. Care este costul izolatiilor flexibile?

Acest aspect depinde de fiecare proiect in parte si de nevoile punctuale ale clientului. Exista cativa factori care ajuta la stabilirea costului saltelelor de izolatie. In linii mari, acestia sunt:

– sprafata care necesita izolatie

– temperatura de lucru

– dimensiunile izolatiei

– mediul de lucru si temperatura mediului ambiant

Izolatia flexibila pentru valve mici (DN25) va avea un pret mai mic decat izolatia creata pentru robineti mai mari (DN300). De asemenea, sunt importante si caracteristicile mediului in care vor fi montate aceste izolatii. Daca temperatura mediului in care se amplaseaza izolatia este de 70°C, pretul va fi mai mic comparativ cu un mediu de functionare in care temperatura este de 300°C.

5. Ce elemente pot fi izolate cu jachetele de izolatie demontabile?

Jachetele demontabile pot izola cu succes valve, robineti, flanse, diverse recipiente, schimbatoare de caldura, filtre, boilere sau conducte de evacuare. In orice caz, ramane la latitudinea clientilor sa identifice si alte elemente componente ale instalatiilor lor, pentru care doresc izolatie.

6. Care sunt valorile de temperatura pana la care se poate izola folosind saltelele demontabile?

Saltele demontabile sunt potrivite atat pentru izolarea zonelor reci, cat si pentru izolarea zonelor cu temperatura ridicata. Fiind atent proiectate, saltelele demontabile pot fi folosite pentru izolarea boilerelor sau a turbinelor de abur cu presiune inalta, precum si pentru izolarea valvelor si a robinetilor a caror temperatura atinge 600°C.