21 Apr

Produsul lunii: Debitmetre clamp-on Portaflow de la Micronics Ltd., UK

Debitmentrele ultrasonice se folosesc la scara larga, la nivel mondial, in managementul energetic, pentru a reduce consumul de energie prin monitorizarea consumului de lichide (in special de apa). Printre produsele destinate acestui scop din gama Micronics, se afla debitmentrele de tip clamp-on Portaflow.

Aceasta gama este special gandita pentru a simplifica la maximum masurarea debitelor lichidelor in industrie si in domeniul exploatarii imobilelor mari. Debitmetrele portabile Portaflow sunt realizate cu aplicarea celor mai noi tehnologii. Ele ofera utilizatorilor posibilitatea efectuarii unor masuratori rapide si corecte, prin intermediul unui meniu dedicat, usor de configurat si de folosit.

Cum functioneaza?

Gama de debitmetre ultrasonice portabile Portaflow 330/220 este prevazuta cu doua traductoare care se fixeaza pe conducte prin sisteme de tip clamp-on. Nu sunt necesare niciun fel de interventii de natura mecanica asupra conductelor. Conditia unei masuratori corecte a debitului este existenta unei presiuni in conducta (conducta trebuie sa fie complet plina).

Debitmetrele de tip clamp-on pot fi instalate cu usurinta, in doar cateva minute, si nu necesita oprirea curgerii sau golirea prealabila a conductelor. Principiul de functionare consta in transmiterea unor trenuri de unde ultrasonice intre cele doua traductoare, in cele doua sensuri. Cand undele ultrasonore se transmit in sensul de curgere a lichidului, viteza sunetului este mai mare decat atunci cand undele se transmit in sens invers sensului de curgere. Din aceasta diferenta de viteza, cunoscand diametrul conductei, aparatul indica direct atat debitul momentan cat si volumul de lichid tranzitat.

Hardware si operare

In vederea transportarii, debitmetrele portabile Portaflow sunt protejate printr-o carcasa dura, proiectata special, care contine unitatea de comanda (cu display-ul grafic, tastatura si bateria), cele doua traductoare si sistemul de fixare.

Programarea unitatii de comanda se face simplu, prin selectarea optiunilor afisate in meniul principal si urmarirea instructiunilor afisate. Bateriile folosite sunt reincarcabile. Ele asigura o functionare de peste 20 de ore, in functie de facilitatile selectate. Pentru o functionare continua, se poate utiliza incarcatorul cu care este prevazut ansamblul. Informatiile privind starea bateriei, nivelul semnalului, ora si data, precum si alte date despre debitul lichidului sunt afisate continuu, in timp real.

Pentru mai multe informatii despre acest produs, ne puteti contacta pe adresa office@robomatic.eu

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*