18 Feb

Produsul lunii – SUM5 by Eaton Electric

SUM5 (Smart Universal Marshalling) este o tehnologie noua elaborata de compania Eaton Electric Limited. Prin implementarea acestei tehnologii se obtin economii semnificative (tipic de 50%) la realizarea tablourilor electrice aferente circuitelor de comanda. Tehnologia SUM5 este destinata, cu precadere, instalatiilor care functioneaza in medii cu pericol de explozie, dar exista si o variantă pentru medii normale.

Principiul SUM5 este de a concentra intr-un singur ansamblu mai multe functii care, in solutia clasica, implica montarea mai multor elemente fizice.

Un element SUM5 realizeaza urmatoarele cinci functii: de izolator cu securitate intrinseca, de conditionare a semnalului, de releu de interfata, de descarcator, de intrerupere a buclei.

Tehnologia SUM5 este alcatuita din urmatoarele elemente fizice:

  • placa de baza (standard carrier) pe care se pot monta elementele necesare pentru 16 circuite (bucle) de masurare, semnalizare sau comanda;
  • modulul baza (module base) – se pot monta pana la 16 bucati pe o placa de baza si asigura conexiunea, cu conductoare, intre elementele din camp si DCS. Pe acest modul se pot monta: izolatorul cu securitate intrinseca si descarcatorul. Tot pe acest modul exista si dispozitivul de deconectare a buclei;
  • izolatorul universal cu securitate intrinseca (ADIO Configurable Isolator) asigura si conditionarea semnalului. El este programabil, putand asigura functiile de intrare / iesire analogica si intrare / iesire digitala. Exista un izolator special, de by-pass.        

Avantajele utilizarii sistemului SUM5:

  • se reduc gabaritul si greutatea tablourilor electrice de comanda;
  • se reduc operatiile necesare executarii cablajului;
  • se reduc costurile cu punerea in functiune;
  • se reduc costurile de mentenanta.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*