15 Apr

De ce sa alegi izolatiile flexibile Robomatic?

Instalatiile industriale se confrunta in mod frecvent cu problema pierderilor de putere fie pe conducte, fie pe la elementele componente (valve, robineti, cazane, prese, etc), fapt care provoaca o risipa financiara operatorilor. O solutie potrivita pentru asigurarea economiei de energie si evitarea pierderilor o reprezinta alegerea izolatiilor termice (flexibile) Robomatic.

Izolatiile flexibile sunt saltele de izolatie, formate din vata minerala la interior, acoperite cu un strat textil ignifug numit Temtex™ si cusute cu ata speciala pentru proiecte industriale. De asemenea, ele pot inlocui cu succes carcasele metalice captusite cu vata minerala, folosite in anumite cazuri pentru a izola componentele unei instalatii.

Izolatiile flexibile, produse de Robomatic in atelierul propriu, sunt recomandate pentru a mentine o temperatura de proces constanta a robinetilor, valvelor, vanelor, nivelelor cu bypass etc, dovedindu-si din plin eficienta din punct de vedere energetic de-a lungul timpului. Acestea sunt rezistente la temperaturi inalte, se pot realiza in aproape orice forma si pot indeplini si cele mai exigente criterii (temperaturi de expunere inalte, dimensiuni particulare ale elementelor care necesita izolatie).

Lucrare de izolatii termice realizata pentru un client din domeniul servicilor municipale

Folosirea acestui tip de izolatie asigura manevrarea usoara a elementelor expuse conditiilor meteo extreme pe timpul iernii. Sunt demontabile si refolosibile, se monteaza/demonteaza rapid, fiind concepute pentru instalare si indepartare frecventa. In plus, nu se deterioreaza in timpul exploatarii si demontarii si au durata de serviciu mult mai mare decat izolatiile conventionale (cele cu tabla).

Lucrare de izolatii termice realizata pentru un client producator de componente pentru industria auto

Modul de confectionare previne aglomerarea si tasarea vatei minerale, pastrand performanta izolatiei. Se personalizeaza in functie de temperaturile la care sunt expuse. De exemplu, aceste izolatii se pot folosi cu succes pentru valve si robineti in fabrici de bere, fabrici de componente auto, sau in centrale electrice. Pentru mai multe infomatii despre izolatiile flexibile pentru temperaturi <250°C puteti accesa: https://robomatic.eu/izolatii-pentru-temperaturi/, iar pentru a afla mai multe despre izolatiile pentru temperaturi <600֯C consultati https://robomatic.eu/izolatii-pentru-temperaturi-2/.

Izolatii termice realizate pentru un client din domeniul naval

Daca ti-am trezit interesul, doresti mai multe informatii, sau consideri ca solutia de izolatie termica ti se potriveste, contacteaza-ne si colegii nostri iti vor raspunde in cel mai scurt timp.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*